UZIN UTZ FABRIEK

Arturo producten komen uit een nieuwe duurzame fabriek, de groenste fabriek van Nederland. Wilt u meer weten over de nieuwe fabriek van Uzin Utz Nederland bv?

 Meer over de nieuwbouw 
 
 

COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Ontdek de Color Collection 
 
 

AANMELDING NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatst Arturo nieuws?

 Stuur mij het laatste nieuws 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

NL, 19.06.2020 - Zomerse temperaturen? Let op bij de applicatie!

Bij zomerse temperaturen is het buitengewoon belangrijk goed te letten op de klimatologische omstandigheden waarbij een vloer wordt aangebracht. We zetten graag de aandachtspunten op een rij, want klachten voorkomen is beter dan genezen.

Opslag en transport

Bij opslag en transport in de zomer kunnen temperaturen in vrachtwagens hoog oplopen. De producten dienen voor aanvang van de werkzaamheden minimaal 24 uur te acclimatiseren in de ruimte van verwerking. Uiteraard moet dit in de oorspronkelijke verpakking in een koele, droge en geventileerde ruimte.

Voorafgaand aan de verwerking

Voorafgaand aan de verwerking van Arturo producten is het meten van de omstandigheden erg belangrijk. Zijn de omstandigheden voorafgaand aan de verwerking niet goed of is te verwachten dat tijdens de verwerking de omstandigheden wijzigen, stel het werk dan uit.  

Controleer per product de exacte waarden voor de verwerking in de productbladen. De volgende waarden zijn erg belangrijk:

  • Omgevings- en vloertemperatuur
  • Relatieve luchtvochtigheid
  • Materiaaltemperatuur
  • Dauwpunt

Verwerking producten

Hogere temperaturen verkorten de potlife en de verwerkingstijd. Bij een hoge relatieve luchtvochtigheid zal er eerder condensvorming ontstaan op de vloer, dit heeft een negatieve invloed op de tussenlaaghechting en de producteigenschappen.

Bij watergedragen toplakken is naast de hoge temperatuur ook de relatieve luchtvochtigheid bepalend voor een goed eindresultaat. Hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid verkorten de verwerkingstiid drastisch. Daarnaast kan een hele hoge of hele lage relatieve luchtvochtigheid verstoring van de uitharding veroorzaken.

Bij het verwerken van PU-gietvloeren is het dragen van zweetbandjes aan te bevelen. Transpiratievocht kan lelijke plekken veroorzaken in de gietvloer.

Meer informatie of vragen?

Neem dan contact met ons op.