UZIN UTZ FABRIEK

Arturo producten komen uit een nieuwe duurzame fabriek, de groenste fabriek van Nederland. Wilt u meer weten over de nieuwe fabriek van Uzin Utz Nederland bv?

 Meer over de nieuwbouw 
 
 

COLOR COLLECTION

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection en bepaal jouw favoriete kleur.

 Ontdek de Color Collection 
 
 

AANMELDING NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatst Arturo nieuws?

 Stuur mij het laatste nieuws 
 
 

Merkliste (0)

 
 
 

Pers

 
 
 

Haaksbergen, 31.08.2016 - Controles arbeidsomstandigheden verscherpt

Check: wees goed voorbereid!

Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, voorheen Arbeidsinspectie) is in augustus 2016 gestart met verscherpte controles bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. De Inspectie bekijkt of zij voldoen aan de REACH-verplichtingen op het gebied van arbeidsomstandigheden (o.a. het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen) en er wordt ook speciaal gekeken naar de aanwezigheid en kwaliteit van de veiligheidsinformatiebladen (VIB’s)

De veiligheidsinformatiebladen van de producten die u bij ons koopt ontvangt u automatisch per e-mail. Met deze service bent u altijd up-to-date! Als u een nieuw product bestelt óf als er iets wijzigt in het veiligheidsinformatieblad, dan ontvangt u automatisch een update per e-mail. Wij adviseren u altijd om deze veiligheidsinformatiebladen goed te bewaren en kennis te nemen van de inhoud van de veiligheidsinformatiebladen en eventuele maatregelen te treffen

Wees voorbereid
Op basis van eerdere controles heeft Inspectie SZW aangekondigd vooral te kijken naar schilders en naar bedrijven die actief zijn in de vloercoating en betonrenovatie. Ook gevelreiniging en auto- en vrachtwagenreiniging kunnen op extra aandacht rekenen.

Meer informatie?
Op www.VIB-check.nl kunt u zelf de VIB’s van al uw leveranciers controleren. Want, niet alleen de aanwezigheid maar ook de kwaliteit van de VIB’s is een belangrijk punt bij de controles van Inspectie SZW.

Met de ‘Zelfinspectie gevaarlijke stoffen’ kunt u in vier stappen checken of u op een goede manier invulling geeft aan het voorkomen van langdurige blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Hierin zijn ook de REACH-verplichtingen voor de eindgebruiker meegenomen.